1. ΑΠΟΔΟΧΗ

  Με την δήλωση συμμετοχής ο/η αθλητής/τρια  επιλέγει μια από τις δύο διαδρομές και αποδέχεται τους κανονισμούς του ARKOUDILAS TRAIL.

 

 1. ΑΓΩΝΕΣ

  ARKOUDILAS TRAIL – MONASTERY RUN

 

 1. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  ARKOUDILAS TRAIL 22km δικαίωμα συμμετοχής άνδρες και γυναίκες άνω των 18 ετών. (Η ηλικία των 18 ετών πρέπει να είναι συμπληρωμένη την ημέρα της διεξαγωγής του αγώνα)

  MONASTERY RUN 10km δικαίωμα συμμετοχής άνδρες και γυναίκες άνω των 15 ετών. (Η ηλικία των 15 ετών πρέπει να είναι συμπληρωμένη την ημέρα της διεξαγωγής του αγώνα)

 

 1. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ

  ARKOUDILAS TRAIL :
  Γενική Κατάταξη Ανδρών – Γυναικών
  Ηλικιακή Κατάταξη  Ανδρών – Γυναικών  18 – 39 & 40+

  MONASTERY RUN :
  Γενική Κατάταξη  Ανδρών – Γυναικών

 

 1. ΕΚΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

  ARKOUDILAS TRAIL 22km 1000+ εκκίνηση και τερματισμός  Κοκκινιά Κάβου, Δήμου Νότιας Κέρκυρας.

  MONASTERY RUN 10km 400+ εκκίνηση και τερματισμός Κοκκινιά Κάβου, Δήμου Νότιας Κέρκυρας.

 

 1. ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

  Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων αθλούμενων ανά αγώνα τα 200 άτομα. Θα τηρηθεί η σειρά προτεραιότητας βάση των αιτήσεων συμμετοχής.

 

 1. ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

  Στις διαδρομές του ARKOUDILAS TRAIL οι αθλούμενοι έχουν να διασχίσουν μονοπάτια 45%, χωματόδρομο 43% και άσφαλτο 12% και στο MONASTERY RUN μονοπάτια 50%, χωματόδρομο 33% και άσφαλτο 17%, οι οποίες είναι σηματοδοτημένες σε όλο το μήκος τους.

  ARKOUDILAS TRAIL

  Mήκος διαδρομής 22km 1000+ εκκίνηση από τη θέση Κοκκινιά Κάβου νότιας Κέρκυρας.

  Θα ακολουθήσουμε τον ασφαλτινο δρόμο για περίπου 500μ. με κατεύθυνση προς Ασπρόκαβο όπου θα διασχίσουμε τον χωματόδρομο για 1000μ. που οδηγεί στο ερειπωμένο μοναστήρι της Παναγίας στον Αρκουδίλα.

  Φτάνοντας στα 1.600μ. της διαδρομής στρίβουμε λοξός δεξιά με ανηφορική κλήση και για 500 μετρά βρισκόμαστε σε ελαιώνες έως συναντήσουμε τον αγροτικό δρόμο όπου και στρίβουμε αριστερά προς ψηλό βουνό για 350μ., στρίβουμε δεξιά σε μονοπάτι τεχνικό και ανηφορικό για 400μ. όπου να συναντήσουμε τον χωματόδρομο στο 3ο χλμ της διαδρομής. Και πηγαίνοντας δεξιά 350μ. μπαίνουμε στο δάσος του Αρκουδίλα όπου βρισκόμαστε περίπου στα 3.200μ της διαδρομής και στη συνέχεια  μπαίνουμε σε τεχνικά μονοπάτια που σε περίπτωση βροχής θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή, με συνεχείς εναλλαγές κλήσεων για  περίπου 2χλμ μέχρι να φτάσουμε στο μοναστήρι της Παναγιάς.

  Φτάνοντας το ερειπωμένο μοναστήρι της Παναγίας στο νοτιότερο σημείο του νησιού μας με υπέροχη θεά προς τους Παξούς όπου βρισκόμαστε στο 5ο χλμ της διαδρομής μας.

  Εκεί θα βρίσκεται ο πρώτος σταθμός τροφοδοσίας.

  Μετά το μοναστήρι ξαναμπαίνουμε σε μονοπάτι πολύ τεχνικό  για περίπου 1.500μ. με συνεχείς εναλλαγές κλήσεων που σε περίπτωση βροχής θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή, που θα μας οδηγήσει στην παραλίου Αρκουδιλα. Εκεί θα ακολουθήσουμε τον χωματόδρομο που οδηγεί προς κάβο, για περίπου 300 μετρά, πριν μπούμε σε μονοπάτι ανηφορικό στην αρχή, που θα μας οδηγήσει προς την λίμνη (Τζιλαριας) Μοσχοπουλου.

  Λίγο πριν την λίμνη κατευθυνόμαστε αριστερά προς Σπαρτερά όπου λίγο πριν το χωριό θα υπάρχει ο δεύτερος σταθμός τροφοδοσίας στο 11ο χλμ.

  Από εκεί κατευθυνόμαστε αριστερά όπου μέσα από μονοπάτια και χωματόδρομους, και ελάχιστη άσφαλτο (μεταξύ Δραγωτινών – Κάνουλας) θα ανέβουμε τους τρεις λόφους με υπέροχη θέα προς το Ιόνιο Πέλαγος και τον κάμπο της Λευκίμμης.

  Μετά θα κατηφορίσουμε προς λιμανάκι της Κάνουλας και αφού διασχίσουμε όλο τον παραλιακό χωματόδρομο θα φτάσουμε στο απαιτητικό ανηφορικό μονοπάτι με την φανταστική θέα προς Αρκουδίλα και Παξούς που θα μας οδηγήσει προς τον 3ο σταθμό τροφοδοσίας στο 17χλμ της διαδρομής λίγο πριν το χωριό των Σπαρτερών.

  Ακολουθώντας τον χωματόδρομο για 1χλμ πριν το χωριό θα στρίψουμε δεξιά, στο σημείο που είναι το υδραγωγείο, σε μονοπάτι αρκετά τεχνικό μήκους 1χλμ μέσο του οποίου θα παρακάμψουμε το χωριό.

  Βγαίνοντας στον χωματόδρομο θα στρίψουμε δεξιά προς Αριά διασχίζοντας κατηφορικά 700μ. απόσταση και στρίβουμε αριστερά προς την λίμνη Τζιλαρια (Μοσχοπουλου) κάνοντας τον κύκλο της λίμνης κατευθυνόμαστε προς Κάβο όπου θα συναντήσουμε τον ασφάλτινο δρόμο για περίπου 1000μ. μέχρι τον τερματισμό μας στην Κοκκινιά Κάβου.

  MONASTERY RUN

  Mήκος διαδρομής 10km 400+, εκκίνηση από θέση Κοκκινιά Κάβου νότιας Κέρκυρας.

  Θα ακολουθήσουμε τον ασφάλτινο δρόμο για περίπου 500μ. με κατεύθυνση προς Ασπρόκαβο όπου θα διασχίσουμε τον χωματόδρομο για 1000μ. που οδηγεί στο ερειπωμένο μοναστήρι της Παναγίας στον Αρκουδίλα.

  Φτάνοντας στα 1.600μ. της διαδρομής στρίβουμε λοξός δεξιά με ανηφορική κλήση και για 500 μετρά βρισκόμαστε σε ελαιώνες έως συναντήσουμε τον αγροτικό δρόμο όπου και στρίβουμε αριστερά προς ψηλό βουνό για 350μ., στρίβουμε δεξιά σε μονοπάτι τεχνικό και ανηφορικό για 400μ. όπου να συναντήσουμε τον χωματόδρομο στο 3ο χλμ της διαδρομής. Και πηγαίνοντας δεξιά 350μ. μπαίνουμε στο δάσος του Αρκουδίλα όπου βρισκόμαστε περίπου στα 3.200μ. της διαδρομής και στη συνέχεια μπαίνουμε σε τεχνικά μονοπάτια, που σε περίπτωση βροχής θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή, με συνεχείς εναλλαγές κλήσεων για περίπου 2χλμ. μέχρι να φτάσουμε στο μοναστήρι της Παναγιάς.

  Φτάνοντας το ερειπωμένο μοναστήρι της Παναγίας στο νοτιότερο σημείο του νησιού μας με υπέροχη θεά προς τους Παξούς όπου βρίσκεται το 5ο χλμ της διαδρομής μας.

  Εκεί θα βρίσκεται ο σταθμός τροφοδοσίας.

  Μετά το μοναστήρι ξαναμπαίνουμε σε μονοπάτι πολύ τεχνικό για περίπου 1.500μ. με συνεχείς εναλλαγές κλήσεων, που σε περίπτωση βροχής θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή, που θα μας οδηγήσει στην παραλίου Αρκουδιλα.

  Εκεί θα ακολουθήσουμε τον χωματόδρομο, που θα μας οδηγήσει προς την λίμνη (Τζιλαριας) Μοσχοπουλου όπου κάνοντας τον γύρο της λίμνης και για 1500μ. μέσα σε χωματόδρομο και ελαιώνες συναντάμε τον ασφάλτινο δρόμο και σε 1000μ. φτάνουμε στον τερματισμό μας στην Κοκκινιά Κάβου.

 

 1. ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ

  Έγκυροι είναι όσοι θα τερματίσουν στα παρακάτω χρονικά όρια.
  ARKOUDILAS TRAIL  22km,  5 ώρες.
  MONASTYRE RUN 10km, 3 ώρες.

  Οι συμμετέχοντες που εγκαταλείπουν είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν στον πλησιέστερο σταθμό. Οι συμμετέχοντες που δεν είναι ικανοί να συνεχίσουν είναι υποχρεωμένοι να εγκαταλείψουν και να δώσουν το νούμερο τους. Η επιλογή να συνεχίσουν θα είναι δική τους ευθύνη. Όσοι συμμετέχοντες τερματίσουν μετά το όριο θεωρείται ότι δεν ολοκλήρωσαν την διαδρομή.

 

 1. ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  Ο κάθε αθλητής/τρια είναι υποχρεωμένος να έχει σε εμφανές σημείο, στο μπροστινό μέρος της μπλούζα του τον αριθμό συμμετοχής του. Ο αριθμός απαγορεύεται να διπλωθεί η αλλοιωθεί.

 

 1. ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΝΤΩΝ

  Κάθε αθλητής ο όποιος προσεγγίζεται από κάποιον γρηγορότερο αθλητή είναι υποχρεωμένος, εφόσον του ζητηθεί, να τραβηχτεί στην άκρη ώστε η προσπέραση του να γίνει γρήγορα και με ασφάλεια.

  Απαγορεύεται η συνοδεία συμμετεχόντων από φίλους, και συγγενείς. Όποιος αθλητής επιθυμεί να τρέξει με συνοδεία ζώου συντροφιάς πρέπει να το έχει δεμένο, να ακολουθεί τον τελευταίο αθλητή και η προσπέραση του να επιτρέπεται μόνο κατόπιν συνεννόησης και συγκατάβασης του.

 

 1. ΒΟΗΘΕΙΑ

  Απαγορεύεται οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια, η τεχνητή υποβοήθηση συμμετεχόντων μεταξύ τους καθώς και χρήση οποιουδήποτε μηχανοκινήτου βοηθητικού μέσου. Επιτρέπεται η χρήση Μπατόν, χάρτη, πυξίδας, GPS, κινητό τηλέφωνο.

 

 1. ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

  Κατά μήκος της διαδρομής των 22km υπάρχουν 3 σταθμοί τροφοδοσίας – υδροποσίας στο 5ο km στο 11ο km και στο 17ο km.
  Κατά μήκος της διαδρομής των 10km υπάρχει ένας σταθμός τροφοδοσίας – υδροποσίας στο 5ο km.

 

 1. ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ

  Απαγορεύεται η ρίψη οποιουδήποτε υλικού συσκευασίας κατά μήκος της διαδρομής. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται ακόμη και με αποκλεισμό από τον αγώνα.

 

 1. ΠΟΙΝΕΣ

  Όλες οι παρακάτω παραβάσεις επιφέρουν την ποινή αποκλεισμού: Μη εμφάνιση ή αλλοίωση αριθμού συμμετοχής, αποδοχή εξωτερικής βοήθειας, ρίψη απορριμμάτων, χρήση μηχανοκινήτου βοηθητικού μέσου, αλλαγή διαδρομής, παρεμπόδιση άλλου συμμετέχον, μη συμμόρφωση με τις οδηγίες, αγένια, ανάρμοστη συμπεριφορά, μη παρουσία σε σταθμό, χρήση απαγορευμένων ή ναρκωτικών ουσιών, άρνηση για έλεγχο ντόπινγκ, άρνηση εξέτασης από γιατρό της οργάνωσης εάν κριθεί απαραίτητο. Εγκατάλειψη και μη ενημέρωση επιφέρει την ποινή του από κάθε μελλοντική διοργάνωση.

 

 1. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

  Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον συμμετέχοντα το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του. Η οποία απόφαση της επιτροπής ενστάσεων, είναι τελική και δεν δέχεται καμία συζήτηση.

 

 1. ΕΠΙΤΡΟΠΗ

  Υπεύθυνη για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ένσταση προκύψει είναι η οργανωτική επιτροπή.

 

 1. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

  Ο διοργανωτής μπορεί να τροποποιήσει τις διαδρομές εάν για οποιοδήποτε λόγο υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των αθλητών. Επίσης μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη, να ματαιώσει ή και να αναβάλλει τον αγώνα.

 

 1. ΕΠΑΘΛΑ

  Οι 3 πρώτοι νικητές των κατηγοριών κάθε διαδρομής θα πάρουν έπαθλα. Αναμνηστικό μετάλλιο δίνεται σε όλους όσους τερματίσουν στα καθορισμένα χρονικά όρια.

 

 1. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  Με την αίτηση συμμετοχής κάθε συμμετέχον επιτρέπει στον οργανωτή τη φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση του, στην διάρκεια, και των απονομών του ARKOUDILAS TRAIL, για διαφημιστικούς λόγους.

 

 1. ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

  Ο οργανωτής δεν ευθύνεται για το θάνατο, τραυματισμό η οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση δήλωσης δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν σε ορεινό περιβάλλον. Επίσης από την στιγμή που αποδέχεται τους όρους συμμετοχής αποδέχεται ότι σε οποιαδήποτε βλάβη υγείας είναι απόλυτα υπεύθυνος και μόνο ίδιος ο συμμετέχων και δεν δικαιούται καμία αποζημίωση ούτε αυτός ούτε κανένα συγγενικό του πρόσωπο. Κάθε συμμετέχον είναι υποχρεωμένος να προβαίνει τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο και να έχει κάνει τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο τους τελευταίους έξι μήνες για να μπορεί να λάβει μέρος στον ARKOUDILAS TRAIL. Επίσης να έχει μαζί του την ιατρική βεβαίωση και να την παρουσιάσει εφόσον του ζητηθεί στην διοργάνωση. Ο οργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει σε κάποιον συμμετέχον να ολοκληρώσει τον arkoudila trail εάν υπάρχει σχετική γνωμάτευση του γιατρού τoυ Arkoudilas trail, της  south Corfu Runners. Η ασφάλιση των αθλητών επιβαρύνει τους ίδιους.

 

 1. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ

  Η οργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των παρόντων κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα χωρίς προηγούμενη ενημέρωση εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.
   
 1. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ COVID-19 ΑΓΩΝΑ 2021
   

  i. Πραγματοποίηση εγγραφών μόνο διαδικτυακά και μέχρι 17/10/21.ii. Συμπλήρωση φόρμας – δήλωσης των συμμετεχόντων προαγωνιστικά, με αποδοχή από πλευράς τους μιας σειράς υγειονομικών ορών συμμετοχής, Covid testing αθλητών: μοριακός (RT-PCR) 24 – 48 ώρες ή με άμεσο τεστ αντιγόνου (rapid antigen test, RAT) την ημέρα του αγώνα ή το τελευταίο 24ώρο πριν τον αγώνα.

  iii. Εκκινήσεις κατά κύματα, ανάλογα με το πλήθος των συμμετοχών αλλά και τον χώρο εκκίνησης για την αποφυγή του συνωστισμού, βασικής αιτίας μετάδοσης του ιού.

  iv. Xρήση τσιπ χρονομέτρησης, για ασφαλέστερη διαχείριση των επιδόσεων εξαιτίας της απουσίας μιας εκκίνησης.
  v. Ελαχιστοποίηση επαφής αθλητών με εθελοντές, πριν, κατά τη διάρκεια και το τέλος του αγώνα, με διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των γραμματειών.

  vi. Χρήση μέτρων προφύλαξης εθελοντών, με χρήση μάσκας, γάντια.

  vii. Covid testing προσωπικού, επιβάλλεται υποχρεωτικό self test σε όλο το προσωπικό της διοργάνωσης την ημέρα του αγώνα.

  viii. Τήρηση ατομικών στοιχείων των αγωνιζόμενων (τηλέφωνο, mail) ώστε να μπορούν να ανιχνεύουν οι επαφές σε περίπτωση συμβάντος.

  ix. Αποφυγή χρήσης κοινόχρηστων εγκαταστάσεων (μπάνια, τουαλέτες).

  x. Αποθάρρυνση κοινωνικοποίησης του αγώνα με την παρουσία θεατών στην εκκίνηση – τερματισμού που παρατηρείται η μεγαλύτερη συγκέντρωση ανθρώπων.

  xi. Περιορισμός του αγώνα μόνο στην αθλητική του διάσταση, χωρίς παράλληλη διεξαγωγή ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

  xii. Μη πραγματοποίησης του παιδικού αγώνα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός από τους συνόδους που θα παρευρίσκονται για λόγους προστασίας των παιδιών τους.

  xiii. Απονομές: η τελετή απονομών δεν πραγματοποιείται, παρά μόνο με τον στοιχειώδη τρόπο και μόνο με όσα πρόσωπα είναι απαραίτητα για το σκοπό. Όπως οι απονεμόμενοι, οι απονέμοντες, εκπρόσωπος της διοργάνωσης και ένας φωτογράφος.

Χρησιμοποιούμε cookies στο South Corfu Runners

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.

Διαβάστε περισσότερα στην Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.